Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σφολιατίνια με κανέλα και ζάχαρη ή με σοκολάτα!!


Πανεύκολα και λαχταριστά σφολιατίνια που θα τρελάνουν εσάς και τους φίλους σας.. ;)

Υλικά ( για τα σφολιατάκια με κανέλα) :

1 φύλλο σφολιάτας
ζάχαρη άχνη
ζάχαρη κρυσταλλική
κανέλα
1 αυγό
2 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση :

Απλώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε μέχρι να το καλύψουμε εντελώς με ζάχαρη άχνη (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα σουρωτήρι γι' αυτό). Στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με όση κανέλα μας αρέσει. Τυλίγουμε τη σφολιάτα και με ένα πινελάκι απλώνουμε πάνω της αυγό που έχουμε χτυπήσει. Αφού το κάνουμε αυτό πασπαλίζουμε το φύλλο με την κρυσταλλική ζάχαρη. Το κόβουμε σε 9-10 ροδέλες και βάζουμε τα σφολιατάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Λίγο πριν βγάλουμε τα σφολιατάκια από το φούρνο σε ένα μπρίκι λιώνουμε το μέλι και μόλις τα βγάλουμε τα περιχύνουμε με αυτό. Μόλις ρίξουμε το μέλι ρίχνουμε άλλη λίγη ζάχαρη κρ. .. Bon appetit!!

Υλικά (για τα σφολιατάκια με τη σοκολάτα) :

1 φύλλο σφολιάτας
1 φακελάκι σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
ζάχαρη άχνη
1 αυγό

Εκτέλεση :

Απλώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε μέχρι να το καλύψουμε εντελώς με ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κουβερτούρα μέχρι να καλυφθεί ικανοποιητικά το φύλλο. Τυλίγουμε το φύλλο και με ένα πινελάκι απλώνουμε πάνω του το αυγό που έχουμε χτυπήσει. Κόβουμε σε 9-10 κομμάτια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Bon appetit!! (Δυστυχώς τα σοκολατένια δεν προλάβαμε να τα αποθανατίσουμε... εξαφανίστηκαν...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου