Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Εύκολο ρυζόγαλο!!


Το ρυζόγαλο μου το ζήτησαν. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν το προτίμησα.. Όχι γιατί δεν μ' αρέσει η γεύση ή η μυρωδιά (η αλήθεια είναι ότι το λιγουρεύομαι κάθε φορά που φτιάχνω) , δεν μπορώ να το φάω για τον ίδιο λόγο που δεν μπορώ να φάω και το γιαούρτι ή την Κρεμ Καραμελέ. Γι' αυτό το λόγο και δεν το είχα φτιάξει ποτέ μέχρι πρόσφατα. Έψαξα διάφορες συνταγές στο ίντερνετ αλλά στην αρχή δεν μου πετύχαινε. Μέχρι που άρχισα να πειραματίζομαι ως που μου πέτυχε επιτέλους! Και φυσικά δέχτηκα συγχαρητήρια!!


Υλικά (για 3 άτομα) :


4 κούπες γάλα
1/2 κούπα ρύζι
1 κ.γ. αλάτι
3/4 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια (ή 1/2 κ.γ. απόσταγμα)
3 κ.σ. κορν-φλάουρ
κανέλα

Εκτέλεση :
 

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι (το νερό θα πρέπει ίσα να έχει σκεπάσει το ρύζι), μέχρι να απορροφήσει το νερό. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 κούπες γάλα και μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για 15' περίπου. Στην κούπα γάλα που έχει μείνει, ρίχνουμε το κορν-φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε κι αυτή στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις δούμε το μείγμα να σφίγγει (με το μάτι) το βγάζουμε απ' τη φωτιά. Σερβίρουμε με κανέλα! Bon appetit!!

TIP : Αν δεν σφίγγει μπορείτε να ρίξετε άλλο λίγο κορν-φλάουρ. Θέλει όμως υπομονή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου