Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ψαρόσουπα με πέρκα!

Είστε φοιτητής και σας έχει λείψει έστω και λίγο το φαγητό της μαμάς? Το ψάρι έχει φώσφορο, κάνει καλό στα μάτια, κάνει καλό γενικά, φάε να μεγαλώσεις!! Εγώ ποτέ δεν ήμουν φαν της ψαρόσουπας και γενικά του ψαριού. Πάντα έκρυβα τις μπουκιές μου σε χαρτοπετσέτες, στο ψωμί, το πετούσα κρυφά στα σκουπίδια. Άρχισα να το προτιμώ όταν ήρθα για σπουδές και μου έλειπε το σπιτικό φαγητό.. Και ξέρετε κάτι? Ήταν καλό! Ίσως όταν προσπαθούμε μόνοι μας να φτιάξουμε κάτι (ακόμα και κουνουπίδι αλά κρεμ), θα το δούμε με άλλο μάτι. Αυτή τη ψαρόσουπα την έφτιαξα σήμερα, αυτοσχεδίασα ξανά και δεν το μετάνιωσα. Εύκολη συνταγή με απολαυστικότατο αποτέλεσμα..

Υλικά (για 3-4 άτομα) :

3 φιλέτα πέρκας
3 μεσαίες πατάτες
3 καρότα
1/2 ματσάκι άνηθο ή σέλινο
1 κρεμμύδι
λίγο λάδι
1/2 κούπα ρύζι
1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση :

Γεμίζουμε με νερό μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση.Αφήνουμε το νερό να βράσει λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι. Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε να βράσουν για 20'-30'. Αφού βράσουν τα λαχανικά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Στη θέση τους βάζουμε το ρύζι και το ψάρι, αφού το κόψουμε και αυτό σε λίγο μεγαλύτερα κυβάκια. Το αφήνουμε για 10' και παράλληλα σε ένα μπωλ λιώνουμε τις μισές πατάτες, μέχρι να γίνουν πουρές και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφού περάσουν τα 10' ξαναρίχνουμε μέσα τα λαχανικά, μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον χυμό από το/τα λεμόνια, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Μόλις αρχίσει η σούπα να κοχλάζει το βγάζουμε απ' τη φωτιά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Bon appetit!!

TIP : Αν δεν θέλετε να βρίσκετε μικρά κοκαλάκια στη σούπα, μπορείτε να αγοράσετε πέρκα σε φιλέτο. Απ' την άλλη όμως, όταν βράζετε και το κεφάλι του ψαριού η σούπα παίρνει μία μοναδική γεύση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου