Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κολοκυθoκεφτέδες από... κολοκύθα και όχι κολοκύθια!!



Η αλήθεια είναι ότι έχω σχεδόν ενάμιση μήνα να ανεβάσω συνταγή. Δε βαριέμαι, απλά λείπει ο βοηθός μου (ψωνάρα!!). Και μου αρέσει να μαγειρεύω για τους άλλους.. Όχι για μένα. Τέλος πάντων χθες με επισκέφθηκε μία καλή μου φίλη και μαζί με εκείνη έφερε και όλο το ψυγείο της! Ένα από τα πιάτα που κάναμε λοιπόν, χωρίς να ξέρουμε κάποια συνταγή, παίρνοντας ρίσκο να καταστρέψουμε το μοναδικό κομμάτι καταπληκτικής κολοκύθας που είχαμε και με το αποτέλεσμα να μας εκπλήττει, ήταν.... κολοκυθοκεφτέδες! Λίγο διαφορετικοί απ' της μαμάς μου, της γιαγιάς μου και γενικά από όποιον έχω δοκιμάσει..!!

Υλικά:

1 κομμάτι κολοκύθα (500 γρ.)
1 φρέσκο κρεμμύδι
150 γρ, τριμμένη μοτσαρέλα
1 αυγό
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 χούφτα σπανάκι
λάδι
3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
μπαχαρικά της αρεσκείας σας (εγώ ως λάτρης του κάρυ το παράκανα.. αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανέλα, κύμινο, πάπρικα κλπ)
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σπανάκι και τρίβουμε την κολοκύθα και τη φρυγανιά. Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε λίγο λάδι και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε κάποιο άλλο μπαχαρικό. Τόσο απλά! Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα πιάτο μπόλικο αλεύρι για να περάσουμε τους κεφτέδες. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μπόλικο λάδι και περιμένουμε μέχρι να κάψει. Ύστερα ρίχνουμε τους αλευρωμένους κεφτέδες και περιμένουμε μέχρι να πάρουν χρώμα! Τους βγάζουμε και έτοιμοι!! ...Bon appetit !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου