Ζουμερό με υπέροχη γεύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και όρεξη για να γεμίσει η κουζίνα σας μυρωδιές και να σπάσει η μύτη της στριμένης γειτόνισσας. Η συνταγή αυτή έρχεται από την αγγλία και έχει ενδιαφέρον τόσο στην εκτέλεση, όσο και στην.. κατανάλωση, αφού η μία γευση θα διαδέχεται την άλλη. Και όλα σε μία μόνο μπουκιά..
Υλικά (για 2 μερίδες) :
Για να διευκολυνθείτε αγοράστε έτοιμη σφολιάτα από το super market.
2 φιλέτα μοσχαράκι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη)
5 μανιτάρια ολόκληρα
4 φέτες προσούτο
3 φύλλα ψιλοκομμένος βασιλικός
ελαστική μεμβράνη
1 αυγό
Εκτέλεση :
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια με το βασιλικό. Στη συνέχεια τα περνάμε απ' το τηγάνι με λίγο λάδι για 2-3 λεπτά και τα γυρνάμε συνεχώς. Πρέπει να έχουν μορφή αλοιφής και πριν τα βγάλουμε απ' το τηγάνι ριχνουμε αλάτι και πιπέρι ( προσοχη στο αλάτι γιατί το προσούτο είναι ήδη πολύ αλμυρό). Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπωλ το οποίο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά. Αλείφουμε τα φιλετάκια μας με λάδι και αλάτι και τα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές. Αφού τα βγάλουμε τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Απλώνουμε 2 φύλλα προσούτο πάνω στη μεμβράνη και τα αλείφουμε με την αλοιφή μανιταριών. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μοσχαρακι. Τυλίγουμε και κλείνουμε καλά με τη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20'. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φιλέτο. Απλώνουμε τη σφολιάτα και τοποθετούμε πάνω το μοσχαράκι. Αλείφουμε γύρω γύρω με το χτυπημένο κρόκο του αυγού και το κλείνουμε δίνοντάς του τη μορφή από ένα ψωμάκι. Αλείφουμε ξανά όλη τη σφολιάτα με τον κρόκο και την χαράζουμε "καλλιτεχνικά". Από πάνω ρίχνουμε ελάχιστο χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμολυς μέχρι να ροδίσει. Έτοιμο.. Bon appetit!!
Υλικά (για 2 μερίδες) :
Για να διευκολυνθείτε αγοράστε έτοιμη σφολιάτα από το super market.
2 φιλέτα μοσχαράκι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη)
5 μανιτάρια ολόκληρα
4 φέτες προσούτο
3 φύλλα ψιλοκομμένος βασιλικός
ελαστική μεμβράνη
1 αυγό
Εκτέλεση :
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια με το βασιλικό. Στη συνέχεια τα περνάμε απ' το τηγάνι με λίγο λάδι για 2-3 λεπτά και τα γυρνάμε συνεχώς. Πρέπει να έχουν μορφή αλοιφής και πριν τα βγάλουμε απ' το τηγάνι ριχνουμε αλάτι και πιπέρι ( προσοχη στο αλάτι γιατί το προσούτο είναι ήδη πολύ αλμυρό). Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπωλ το οποίο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά. Αλείφουμε τα φιλετάκια μας με λάδι και αλάτι και τα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές. Αφού τα βγάλουμε τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Απλώνουμε 2 φύλλα προσούτο πάνω στη μεμβράνη και τα αλείφουμε με την αλοιφή μανιταριών. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μοσχαρακι. Τυλίγουμε και κλείνουμε καλά με τη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20'. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φιλέτο. Απλώνουμε τη σφολιάτα και τοποθετούμε πάνω το μοσχαράκι. Αλείφουμε γύρω γύρω με το χτυπημένο κρόκο του αυγού και το κλείνουμε δίνοντάς του τη μορφή από ένα ψωμάκι. Αλείφουμε ξανά όλη τη σφολιάτα με τον κρόκο και την χαράζουμε "καλλιτεχνικά". Από πάνω ρίχνουμε ελάχιστο χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμολυς μέχρι να ροδίσει. Έτοιμο.. Bon appetit!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου