Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπουλο Tikka Masala (ινδικό)

Πρόκειται για μιά συνταγή που θα καταπλήξει τους λάτρεις των μπαχαρικών και των πικάντικων γεύσεων. Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό φαγητό που θα κάνει την κουζίνα σας εστία ξενόφερτων μυρωδιών και θα σας ταξιδέψει στις μαγεικές.... Ινδίες.

Υλικά :

Για τη σως :

λάδι
1 κρεμμύδι
1 πράσινη, καυτερή πιπεριά
ενα μικρό κομματάκι τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. κάρυ
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. πελτέ συμπικνωμένο ντομάτας
1 κ.σ. γιαούρτι
λίγο μαϊντανό

Για το κοτόπουλο:

4 μπουτάκια κοτόπουλο
λάδι
δενδρολίβανο
1 κ.γ κάρυ
1/2 κ.γ έστραγκον

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ρύζι να βράσει. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μπουτάκια και αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πάμε να ετοιμάσουμε τη σως.  Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα σωτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπεριά, σε ροδέλες κι αυτή, το τζίντερ σε φέτες και αφού τα ανακατέψουμε για λίγο ρίχνουμε το τσίλι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ξανά και μετά ρίχνουμε τον πελτέ. Παίρνουμε το μείγμα και το περνάμε απ' το μπλέντερ. Αφού το χτυπήσουμε το ξαναβάζουμε στο τηγάνι και ρίχνουμε το γιαούρτι και το λίγο μαϊντανό. Τα μπουτάκια πρέπει να είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με το ρύζι και τα περιχύνουμε με τη σως.
( Μια άλλη ενδιαφέρουσα  προσέγγιση είναι να φτιάξετε chips γλυκοπατάτας και να τα βουτάτε στη σως. Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες τη γλυκοπατάτα και τις περνάτε απ' το τηγάνι για 1-2 λεπτά και έτοιμα!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου