Οι φακέςςς... Όλοι κάναμε μπλιάχ μικροί και τώρα τρελαινόμαστε!! Είναι το πιο εύκολο φαγητό που μπορεί να φτιάξει κανείς. Ας έχουμε έστω και μία μέρα στην εβδομάδα που να τρώμε υγειηνά. Και επειδή δεν είμαι φαν των κοκκινιστών, αυτή είναι μία συνταγή αυστηρώς ακατάλληλη για ντομάτες!!
Υλικά (για 2 άτομα) :
μισό φακελάκι φακές
1/3 ποτήρι λάδι
3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις αφήνουμε να βράσουν και μόλις δούμε το νερό να κοχλάζει, τις σουρώνουμε. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το διπλάσιο νερό από αυτό που χρησιμοποιήσαμε πριν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μαζί με το λάδι και τη δάφνη. Μόλις πάρει τον πρώτο βρασμό ρίχνουμε και το αλάτι με το πιπέρι. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20' και έτοιμες.. Αφού τις τοποθετήσετε στο πιάτο ρίξτε όσο ξύδι θέλετε.. Bon appetit!!
(Δοκιμάστε να ρίξετε και λίγα κομματάκια φέτας μέσα, αλλιώς συνοδέψτε τες με αυτήν σε ένα πιατάκι)
Υλικά (για 2 άτομα) :
μισό φακελάκι φακές
1/3 ποτήρι λάδι
3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ξύδι
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις αφήνουμε να βράσουν και μόλις δούμε το νερό να κοχλάζει, τις σουρώνουμε. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το διπλάσιο νερό από αυτό που χρησιμοποιήσαμε πριν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μαζί με το λάδι και τη δάφνη. Μόλις πάρει τον πρώτο βρασμό ρίχνουμε και το αλάτι με το πιπέρι. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20' και έτοιμες.. Αφού τις τοποθετήσετε στο πιάτο ρίξτε όσο ξύδι θέλετε.. Bon appetit!!
(Δοκιμάστε να ρίξετε και λίγα κομματάκια φέτας μέσα, αλλιώς συνοδέψτε τες με αυτήν σε ένα πιατάκι)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου