Αν και το πιο σύνηθες είναι το κοτόπουλο να συνδιάζεται με πορτοκάλι από την οικογένεια των εσπεριδοειδών, αυτή η συνταγή δείχνει πόσο νόστιμα συνδιαζονται το λάιμ με το κοτόπουλο!
Υλικά (για 2 άτομα) :
Για το κοτόπουλο.
4 μπουτάκια κοτόπουλο
1 λάιμ
3 φύλλα δυόσμο
λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
1 κ.σ. μέλι
λάδι
Για τον πουρέ.
2 μεγάλες πατάτες
1/3 κούπα γάλα
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
1 φρέσκο κρεμμύδι
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια αφού αφαιρέσουμε την πέτσα και τα σωτάρουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το λάιμ σε φέτες και τις ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι, το μέλι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κάρυ. Σε μία κατσαρόλα παράλληλα, κόβουμε και ρίχνουμε τις πατάτες να βράσουν με μία πρέζα αλάτι και σε ένα μπρίκι βράζουμε το γάλα με την κέμα γάλακτος με λίγο αλάτι επίσης. Αφού βράσουν οι πατάτες τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τις πολτοποιούμε. Μόλις το κάνουμε αυτό ρίχνουμε και το γάλα με την κρ. γάλακτος και ανακατευουμε. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι (μόνο το πράσινο μέρος του) και το ρίχνουμε μαζί με λίγο πιπέρι. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το ίδιο και ο πουρές. Bon appetit!!
Υλικά (για 2 άτομα) :
Για το κοτόπουλο.
4 μπουτάκια κοτόπουλο
1 λάιμ
3 φύλλα δυόσμο
λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
1 κ.σ. μέλι
λάδι
Για τον πουρέ.
2 μεγάλες πατάτες
1/3 κούπα γάλα
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
1 φρέσκο κρεμμύδι
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια αφού αφαιρέσουμε την πέτσα και τα σωτάρουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το λάιμ σε φέτες και τις ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι, το μέλι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κάρυ. Σε μία κατσαρόλα παράλληλα, κόβουμε και ρίχνουμε τις πατάτες να βράσουν με μία πρέζα αλάτι και σε ένα μπρίκι βράζουμε το γάλα με την κέμα γάλακτος με λίγο αλάτι επίσης. Αφού βράσουν οι πατάτες τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τις πολτοποιούμε. Μόλις το κάνουμε αυτό ρίχνουμε και το γάλα με την κρ. γάλακτος και ανακατευουμε. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι (μόνο το πράσινο μέρος του) και το ρίχνουμε μαζί με λίγο πιπέρι. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το ίδιο και ο πουρές. Bon appetit!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου